מפרום
ה"קציצה" הלובית
מחבר/מבצע: | לידיה בנעטיה | |
פורסם ב: | עאדא מס' 81 | |
תאריך: | 04/02/2004 |
המצרכים (לעשר יח')
מילוי:
250 גר' בשר טחון (הודו או בקר)
חצי כוס פטרוזיליה חתוכה
1 מצה מפוררת
2 גלדי שום כתוש
חתיכת שומן עוף קטנה
ביצה
תפוח אדמה מגורד על פומפיה דקה
בצל בינוני מגורד
חצי כוס פטרוזיליה חתוכה
1 מצה מפוררת
2 גלדי שום כתוש
חתיכת שומן עוף קטנה
ביצה
תפוח אדמה מגורד על פומפיה דקה
בצל בינוני מגורד
3 תפוחי אדמה גדולים מקולפים
מעט קמח מצה [כשר לפסח] וביצה לטבילת הקציצות
רבע כוס שמן לטיגון
רוטב:
בצל בינוני חתוך לקוביות
חצי כף תבלין [כשר לפסח] לפי הטעם
חצי כף תבלין [כשר לפסח] לפי הטעם
כף רסק עגבניות
חצי כוס מים
חצי כוס מים
אופן ההכנה:
לערבב היטב את חומרי המילוי יחד לקבלת עיסה חלקה.
לחתוך את תפוחי האדמה לפרוסות בצורת סנדויץ בעובי של חצי ס"מ כ"א (לא לחתוך עד הסוף כך ששתי הפרוסות תהיינה מחוברות בקצה בצורת האות V).
לפתוח את תפוחי האדמה ולמלא אותן עם העיסה כדי שתתקבל קציצה שמצידה האחד צרה ומצידה השני רחבה.
בצלחת אחת לשפוך כוס קמח מצה [כשר לפסח]ולקמח בה את הקציצות.
בצלחת אחרת לערבב ביצה ולטבול בה את הקציצות המקומחות בקמח מצה[כשר לפסח].
במחבת או בסיר לשפוך מעט שמן ולטגן את הקציצות לאחר שנטבלו בקמח מצה [כשר לפסח] ובביצה.
להפוך את הקציצות מכל הכיוונים כולל הצד של המילוי, לסנן מהשמן ולהניח בצד.
לחתוך את תפוחי האדמה לפרוסות בצורת סנדויץ בעובי של חצי ס"מ כ"א (לא לחתוך עד הסוף כך ששתי הפרוסות תהיינה מחוברות בקצה בצורת האות V).
לפתוח את תפוחי האדמה ולמלא אותן עם העיסה כדי שתתקבל קציצה שמצידה האחד צרה ומצידה השני רחבה.
בצלחת אחת לשפוך כוס קמח מצה [כשר לפסח]ולקמח בה את הקציצות.
בצלחת אחרת לערבב ביצה ולטבול בה את הקציצות המקומחות בקמח מצה[כשר לפסח].
במחבת או בסיר לשפוך מעט שמן ולטגן את הקציצות לאחר שנטבלו בקמח מצה [כשר לפסח] ובביצה.
להפוך את הקציצות מכל הכיוונים כולל הצד של המילוי, לסנן מהשמן ולהניח בצד.
אופן הכנת הרוטב:
להכניס לסיר בצל חתוך לקוביות, כף רסק עגבניות, רבע כוס שמן, חצי כף תבלין [כשר לפסח] לפי הטעם וחצי כוס מים.
להרתיח קלות ולסדר בתוך הרוטב את הקציצות בכמה שכבות, אחת מעל השנייה.
למלא במים עד לגובה הקציצה האחרונה ולבשל על אש בינונית עד אשר יגמרו המים.
להרתיח קלות ולסדר בתוך הרוטב את הקציצות בכמה שכבות, אחת מעל השנייה.
למלא במים עד לגובה הקציצה האחרונה ולבשל על אש בינונית עד אשר יגמרו המים.
ניתן להגיש יחד עם צלחת אורז או בנפרד.
לא לשכוח את הלימון, שיש אומרים שהוא מוסיף המון למפרום ...
לא לשכוח את הלימון, שיש אומרים שהוא מוסיף המון למפרום ...
באדיבות אתר אור שלום - http://www.or-shalom.org.il/index.asp
המתכון שודרג לפסח - נא להקפיד על כללי הכשרות לפסח.
בתאבון וחג שמח וכשר DOSIHOME - מידע לציבור הדתי
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה