יום חמישי, 24 במאי 2012

קיש בטטה

פרטי
המתכון
מצרכים:
בצק פריך מלוח:
200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
300 גר' קמח
כפית מלח
ביצה+חלמון
כף חלב
למלית בטטה
2 בטטות גדולות קלופות וחתוכות לפרוסות בעובי ס"מ
30 גר' חמאה
בצל אחד גדול פרוס לפרוסות
מלח ופלפל לפי הטעם
רויאל
250 מ"ל שמנת מתוקה
100 גר' שמנת חמוצה
2 ביצים
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט אגוז מוסקט מגורר
15 גר' קמח לבן
4-5 ענפי טימין
אופן הכנה:
1. בצק פריך מלוח: במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד חמאה, קמח ומלח ומעבדים לתערובת פירורית.
2. מוסיפים את הביצה ,החלמון והחלב וממשיכים לעבד רק עד שמתחיל להיווצר בצק.
3. משטחים את הבצק לדיסקית, עוטפים בנילון נצמד ומקררים כחצי שעה במקרר.
4. לאחר שהבצק התקרר מרדדים לעיגול בעובי של כ3-4 מ"מ ומרפדים תבנית קיש או רינג בקוטר זהה. מחוררים את תחתית הבצק ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
5. מלית בטטות: בסיר גדול מבשלים את פרוסות הבטטה כעשרים דקות ברתיחה.
6. לאחר שהבטטות בושלו, מסננים מהמים ומצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר. מתבלים את הבטטות במלח ופלפל לפי הטעם.
7. במחבת נפרדת ממיסים את החמאה ומקפיצים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף מעט. מוסיפים את וממשיכים לטגן יחד עוד כדקה. מורידים מהאש ומצננים.
8. רויאל: בקערה בינונית טורפים יחד שמנת מתוקה, שמנת חמוצה, ביצים, מלח, פלפל, אגוז מוסקט, וקמח לבן לתערובת אחידה
9. מחממים תנור ל170 מעלות.
10. על הקלתית הקפואה מניחים את תערובת הבצל והשום בשכבה דקה. עליהם מסדרים עיגולי בטטה בצפיפות. מעל הבטטות מוזגים בעדינות את הרויאל עד ל3/4 גובה הדפנות, ומעל מפזרים טימין בצורה אחידה.
11. אופים את הקיש 35-45 דק', או עד שהמלית זהובה והבצק אפוי בשוליים ובתחתית.
12. מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים.
אני אוהב להגיש את זה עם איזה סלט גדול של חסה או כרוב ליד יוצא מדהים
באדיבות אתר השף הלבן - http://www.chef-lavan.co.il/item/8419#!prettyPhoto

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה