פרטי
המתכון
המתכון
מצרכים:
לתבנית בקוטר 26-
לבסיס העוגה:
1 חבילה(100 גרם)חמאה של תנובה
1 חלמון ביצה תנובה
1 כוס קמח תופח
2 כפות סוכר
למלית:
5 גביעים(1 ק"ג) שמנת חמוצה תנובה המכילה %27 שומן
1 מיכל גבינת שמנת תנובה 200 ג' בטעם טבעי 5%
3/4 כוס סוכר
5 ביצים תנובה,מופרדות
2 שקיות סוכר וניל
2 כפות קורנפלור
1/3 1 חבילות אבקת אינסטנט פודינג
1 כוס שקדים לבנים פרוסים
גיוון:
אפשר להחליף את השקדים באבקת נוגט..
בנוסף את האבקת נוגט אפשר לפזר לאחר שמוסיפים מחצית מהמילית מפזרים אבקת נוגט ולאחר מכן מוסיפים את שאר המילית.
אופן הכנה:
אופן ההכנה
מחממים את התנור לחום נמוך(150)
מומלץ לרפד את התבנית בנייר אפייה ולקמח מעט.
הכנת הבצק: שמים את החמאה,החלמון,הקמח והסוכר בקערה של המעבד מזון ומעבדים כמה דק' לקבלת בצק רך.מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים את הבצק לעלה דק הגדול קצת יותר מתבנית העוגה.
מרפדים את השוליים והדפנות ואופים 10 דק' עד שהבצק מזהיב קלות.מוצאים ומצננים.
בינתיים מנמיכים את התנור לחום נמוך 125 מעלות.
להכנת המלית: שמים את השמנת החמוצה,גבינת הריקוטה והסוכר בקערת המערבל בעל וו גיטרה ומערבלים במהירות נמוכה,מוסיפים את החלמונים סוכר הווניל אבקת הפודינג והקורנפלור וממשיכים לערבל עוד קצת לקבלת קרם אחיד.
בקערה נפרדת שמים את החלבונים ומקציפים במהירות בינונית עד לקבלת קצף רך.מקפלים את החלבונים עם קרם הגבינה בעדינות.
יוצקים את הקרם בתבנית עם הבצק האפוי וזורים מעל את השקדים המולבנים.אופים 3 שעות,מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור הכבוי בדלת סגורה עד שהיא מצטננת לחלוטין.מעבירים למקרר למשך הלילה.
*אני אופה המון עוגות גבינה במיוחד בשבועות ומשתדלת תמיד לחדש,אך על העוגה הזו במיוחד תמיד קבלתי שבחים ומאז אני לא מוותרת עלייה בשבועות ובכל ימי השנה.
זו עוגה מאוד מיוחדת וקלה להכנה אני ממליצה בחום!
מחממים את התנור לחום נמוך(150)
מומלץ לרפד את התבנית בנייר אפייה ולקמח מעט.
הכנת הבצק: שמים את החמאה,החלמון,הקמח והסוכר בקערה של המעבד מזון ומעבדים כמה דק' לקבלת בצק רך.מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים את הבצק לעלה דק הגדול קצת יותר מתבנית העוגה.
מרפדים את השוליים והדפנות ואופים 10 דק' עד שהבצק מזהיב קלות.מוצאים ומצננים.
בינתיים מנמיכים את התנור לחום נמוך 125 מעלות.
להכנת המלית: שמים את השמנת החמוצה,גבינת הריקוטה והסוכר בקערת המערבל בעל וו גיטרה ומערבלים במהירות נמוכה,מוסיפים את החלמונים סוכר הווניל אבקת הפודינג והקורנפלור וממשיכים לערבל עוד קצת לקבלת קרם אחיד.
בקערה נפרדת שמים את החלבונים ומקציפים במהירות בינונית עד לקבלת קצף רך.מקפלים את החלבונים עם קרם הגבינה בעדינות.
יוצקים את הקרם בתבנית עם הבצק האפוי וזורים מעל את השקדים המולבנים.אופים 3 שעות,מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור הכבוי בדלת סגורה עד שהיא מצטננת לחלוטין.מעבירים למקרר למשך הלילה.
*אני אופה המון עוגות גבינה במיוחד בשבועות ומשתדלת תמיד לחדש,אך על העוגה הזו במיוחד תמיד קבלתי שבחים ומאז אני לא מוותרת עלייה בשבועות ובכל ימי השנה.
זו עוגה מאוד מיוחדת וקלה להכנה אני ממליצה בחום!
המתכון באדיבות אתר השף הלבן - http://www.chef-lavan.co.il/item/7500
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה